No module Published on Offcanvas position

Tractament de la fascitis plantar amb acupuntura

Tractament de la fascitis plantar amb acupuntura

La fascitis plantar s'ha convertit en un dels problemes més comuns entre el col·lectiu de runners, amb molta més freqüència encara en maratonians i corredors de muntanya. 

La fascitis plantar és una inflamació de la membrana o aponeurosis que recobreix la musculatura de la planta del peu i la seva zona d'inserció amb el taló, provocada sobretot per traccions durant l'impacte i els moviments de propulsió del peu.

Les activitats d'alta intensitat o duració a què sotmeten molts esportistes als seus talons, especialment quan es corre en terrenys o superfícies dures, provoquen una contínua percussió en la planta del peu, produint microtraumatismes responsables de la inflamació del taló i, com a conseqüència, també de l'aparició de la fascia plantar.

Les principals causes de la lesió serien:

Sobrecàrrega: Sol originar-se per l'ús excessiu de l'articulació o de la repetició d'una pràctica esportiva realitzada de forma errònia.

Canvi de calçat: És molt comú que aparegui dolor a la fascia quan renoveu el calçat o bé utilitzem un calçat no adequat per a la pràctica de l'esport.

Objectius del tractament

  • Disminuir i eliminar els punts de dolor
  • Relaxació de la musculatura plantar
  • Reduir l'edema i inflamació de la zona afectada

Tractament proposat

  • Tractament d'electroacupuntura basat en la inserció d'agulles amb electroestimulació als punts de dolor per aconseguir una disminució progressiva de la inflamació i una millora de les molèsties plantars.
  • Tractament fisioterapèutic basat sobretot en estiraments i massatges profunds en tota la zona a tractar que faran que millori l'edema i es redueixi la tensió muscular.
  • Consulteu el vostre cas a Espai Salut o pregunteu per altres lesions derivades de la pràctica del running. Som especialistes en acupuntura de l'esport.

 Informa't dels nostres tractaments per reduir la fascitis plantar i coneix els casos d'èxit en relació amb aquesta patologia.